Albaida commemorarà el dia Mundial del turisme amb una eixida nocturna de senderisme.

La ruta de senderisme «la Sèquia del Port. Un paisatge mil·lenari», recorrerà alguns dels punts patrimonials i etnogràfics més rellevants del municipi de la mà del grup senderista d’Albaida este dissabte dia 26.

Albaida 23 de setembre de 2015.Des de la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament d’Albaida s’ha preparat una ruta amb motiu de l’octava edició del programa mediambiental “Senderisme a la Vall d’Albaida”. Aquesta eixida tindrà lloc el dissabte 26 de setembre a les 20 hores des de la Plaça Major del poble, on s’oferirà un refrigeri abans de començar la ruta.

Començarà a la Plaça Major del poble des de la que els participants es dirigiran al carrer Major fins als “Mosquitos”, barri que els portarà al carrer Carrícola on podran veure les escultures de vidre de l’artista Josep Sanjuan. Després  s’endinsaran pels camins, començant pel de Betilla que els conduirà a l’inici del sender de la Séquia del Port. Allí visitaran el Molí de dalt de SantaAnna, molí fariner de cup ubicat sobre laséquiamarede la Font del Port, decol·lonitzacio islàmica.Tambélaseuacascada d’aigua. Una vegada en la partida de SantAnna es podrà aprofitar per visitar lesruïnesdel convent de SantaAnna, que presentava un estilgòticauster, datatde 1538-1550.

A continuació es reprendrà el sender de laséquiafinsarribara l’arcabó delnaixement on es dirigiran cap a la casa el Clau a Sopar. La Casa el Clau està ubicada en el port d’Albaida i és d’arquitecturarústica mediterrània. Finalment s’iniciarà el camí de tornada baixant per la carretera vella passantpelpont de la Pedrera, que ésun pont d’arquitectura civil incert de 1500a 1800.

El regidor de medi ambient, Pedro Gil ens explica que des de l’Ajuntament estan treballant en l’elaboració d’uns díptics informatius sobre la ruta, a més es vol transformar aquesta ruta en un sender homologat de tipus PR-CV en col·laboració amb la Federació Valenciana d’Esports de Muntanya i Escalada de la C.V.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Sociedad. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s