COMPROMÍS PER ALBAIDA HA PRESENTAT DUES ESMENES ALS PGE 2016

El col·lectiu reclama diverses inversions en matèria de patrimoni històric artístic i infraestructures.

Compromís per Albaida ha presentat al Congrés dues esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016, en les quals es demanen inversions a Albaida en matèria de patrimoni històric artístic i en matèria de infraestructures. Així, en matèria de patrimoni històric artístic i dintre del Programa de conservació i restauració de bens culturals, s’ha demanat al Ministeri de Cultura que consigne una partida de despesa per a portar a terme l’última fase de rehabilitació del Palau dels Milà i Aragó.

En referència al valuós patrimoni històric i artístic que posseeix Albaida, es demanarà la implicació del Govern Central, per a la finalització de les obres de restauració i posada en valor del Palau dels Milà i Aragó de la nostra ciutat.

Per altre lloc, l’altra esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016 ve referida a la petició al Ministeri de Foment per a la creació d’una partida d’inversió en infraestructures destinada a realitzar la cessió definitiva i la transmissió de la titularitat a l’Ajuntament d’Albaida de la carretera N-340 al seu pas pel municipi. Aquesta cessió deuria anar acompanyada de la corresponent compensació econòmica que li correspondria a l’ajuntament per l’assumpció de l’esmentada via, tal i com ve establert a l’ordre FOM/3426/2005, de 27 d’octubre, per la qual es fixen les condicions especials per a l’entrega als ajuntaments dels trams urbans  de la Xarxa de Carreteres  de l’Estat.

Aquesta problemàtica ve de lluny i des que Compromís va assumir l’alcaldia a l’ajuntament d’Albaida no hem parat de reclamar al Ministeri de Foment que li donarà aquest tram de carretera al consistori albaidí amb la corresponent compensació econòmica que serviria per a millorar notablement aquesta via, la major part de la qual transcorre pel nucli urbà al seu pas per Albaida. Els motius que ha manifestat des de fa uns anys el Govern Central per a denegar aquesta cessió i necessària inversió ha estat sempre que el Govern Central no tenia recursos. Però, ara que el mateix Govern Central alardeja de la recuperació econòmica, pensem que es deuria sol·lucionar aquesta problemàtica, que no sols afecta a la nostra localitat, sinó també a molts altres municipis pels quals transcorren trams de carreteres depenents de l’Estat que han estat desdoblats.

Tots aquests projectes i inversions sobrepassen les competències i el pressupost municipal. I més, tenint en compte la delicada situació en la que es troba la tresoreria del consistori albaidí. Per això, des de Compromís per Albaida es demana una implicació directa de l’Estat en la seua futura execució, amb la finalitat de cobrir les mancances existents, de no causar greuges comparatius amb altres localitats que sí han segut receptores d’aquest tipus d’inversions i, sobretot, de prestar els millors serveis possibles als veïns de la nostra ciutat.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Esta entrada fue publicada en Politica. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s