L’artista albaidí Asensio Martínez exposa a Vitòria.

L’exposició, anomenada Aztarnak-Rastros, està emmarcada en la mostra dels projectes dels millors alumnes que han sigut seleccionats dins el conveni que hi ha entre el Centre Cultural Montehermoso i la Facultat de Belles Arts de la Universitat del País Basc.

Asensio Martínez, un dels sis seleccionats en aquesta convocatòria, ha estat llicenciat per la Universitat Politècnica de València. Després, però, ha continuat els estudis amb un Màster en Ceràmica: Art i funció, a la Universitat del País Basc. L’objectiu de la mostra és dotar als artistes d’un espai i de les ferramentes en els quals han de treballar en el seu futur professional.

L’artista albaidí marca el final apoteosi del conjunt de l’exposició, segons explica la comissària de la mostra, Haizea Barcenilla. I és que, després d’haver estat durant quatre mesos a la ciutat austríaca de Linz, on va estudiar de primera mà el concepte d’obra d’art total de Richard Wagner i com aquest ha influenciat en l’art contemporani, Martínez s’ha inspirat en una de les òperes del compositor per dibuixar el material del seu treball: ‘Grande caballo mío, a ti te saludo!’, parteix de la idea de paisatge com a estratègia de construcció i de relació amb el públic. Grane, el cavall de Brunilda, es presa com una excusa per operar amb elements escenogràfics i escultòrics mitjançant materials dispars, espais reals o figurats i jocs de llum. La idea d”obra d’art total’ es troba un laboratori en el treball d’aquest artista, segons explica la comissària, Barcenilla.

L’exposició, que es va inaugurar el passat divendres 3 de juliol, estarà oberta fins el 6 de setembre al centre cultural Montehermoso de Vitòria.

 
 
 
 
Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Cultura. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s