Es posa en marxa la ruta de senderisme «la Sèquia del Port».

 

Un trajecte que, baix el nom «La Sèquia del Port. Un paisatge mil-lenari», recorrerà tres municipis de la Vall d´Albaida: Albaida, Atzeneta d´Albaida i El Palomar.

Albaida, 11 de maig de 2015.  Es tracta d´un sender circular de 16 km de traçat que recorrerà les hortes regades per la Séquia del Port on trobarem recursos patrimonials i etnogràfics únics així com elements històrics i culturals. El sender pretén connectar l´oferta museística, hostalera i de restauració d´Albaida, El Palomar i Atzeneta d´Albaida.  Un recorregut de dificultat baixa aconsellable tant per a senderistes com per famílies amb xiquets, que crida l´atenció per la flexibilitat del seu traçat, on l´excursionista té la possibilitat d´incorporar-se al sender des de qualsevol punt.

Al llarg del recorregut, per citar alguns dels recursos que podrem observar, trobarem una galeria subterrània on aflora l´aigua, un monestir en ruïnes on visqué Sant Lluís Beltran, molins hidràulics i partidors d´aigües, séquies islàmiques, hortes i ombries de gran biodiversitat, panoràmiques fotogèniques, pobles d´arquitectura tradicional mediterrània i deliciosa gastronomia, espais verds amb parc infantil i zones d´esbarjo, així com conjunts  monumentals amb esglésies, palaus i museus.

La Séquia del Port  és un sistema de reg tradicional, construït al segle X, que distribueix l´aigua de la font del Port, des del port d´Albaida fins a les hortes d´estes tres localitats, gràcies a una xarxa de braçals i séquies menors derivades d´aquests o de la «séquia mare». És per això que parlem d´un paisatge agrícola mil-lenari, sens dubte, un itinerari de grates sensacions paisatgístiques, ideal per a recórrer en una jornada, o bé en diverses jornades passejant en família, i conèixer pobles encisadors.

Des de l´Ajuntament ja s´està treballant en l´elaboració d´uns díptics informatius sobre la ruta que estaran disponibles per tots aquells que desitgen realitzar-la.  D´altra banda s´està pendent transformar la ruta en un sender homologat de tipus PR-CV en col-laboració amb la Federació Valenciana d´Esports de Muntanya i Escalada de la CV.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Turismo. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s