“Pepe Gotera i Otilio chapuzas a domicilio”

Opinió de Joan Juan Perona.

De vegades em pregunte si l’Ajuntament d’Albaida ha contractat Pepe Gotera i Otilio com a tècnics d’urbanisme, perquè encara no han eixit de la pífia de la farola de la Fira que enfronta en la Pastisseria Espí (encara que hi han d’ altres mal col·locades) quan hui ens trobem amb altra clavà de pota de les que imprimeixen caràcter a una legislatura i que evidencien el caos organitzatiu i administratiu de l’Ajuntament d’Albaida i la falta d’autoritat . Em referisc a la ubicació de dos passos de vianants (“passos de cebra”) en el carrer Nou, un a la altura dels carrers sant Josep (la costereta) i Sant Lluis Bertran i l’altre a l’altura del carrer del Rebot, que creua el carrer Elias Tormo des de l’entrada de les monges pel carrer Verge de Gràcia fins el carrer Major (entre Casa Herrero i la Caixa Rural) .

Doncs bé, cert il·luminat (desconec qui) ha tingut la ocurrència de traslladar els passos de vianants ja existents en la intersecció d’estos carrers (retrancats del cantó, com marca la normativa) per a pintar-los en el mig just de la intersecció, com mostren les fotografies, incomplint allò que disposa l’ Ordre VIV/561/2010, de 1 de febrer, del Ministeri de la Vivenda, al seu article 21.3:
“Los pasos de peatones tendrán un ancho de paso no inferior al de los dos vados peatonales que los limitan y su trazado será preferentemente PERPENDICULAR A LA ACERA.” (i no a la calçada, com han fet).

Eixe traçat dels passos de vianants només tindria sentit en el cas de que els carrers que creuen el Carrer Nou (Sant Josep, Sant Lluis Bertran i Rebot) foren “peatonals”, cosa que no ocorre.

El que no es pot fer és aprofitar el rebaix de la calçada en eixos trams per evitar-se fer una obra de rebaix de les voreres per a complir amb aquesta normativa que assenyala la obligatorietat de rebaixar la vorera en estos trams a la altura de la calçada (plànols inclinats) per permetre l’accessibilitat a discapacitats i altres persones. És a dir, que per salvar una irregularitat ja existent n’han comés ara una nova (això si, més barata). El foc no s’apaga amb foc.

I de esta nova empastrà qui respon políticament?, L’Alcalde? El regidor d’urbanisme?… o culpem com sempre a l’obrer?.

La farola la varen llevar. Despintar açò és una mica més complicat, no?.

Puedes enviar tu opión, queja, felicitación, noticia o foto a albaidaysugente@hotmail.com

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en opinión. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s