L’Ajuntament d’Albaida redueix el deute 1,4 milions d’euros en 4 anys de legislatura

L’Ajuntament tanca l’exercici 2014 amb un superàvit de 572.000 euros, que serà destinat a continuar pagant el deute existent.

 

L’Alcalde i regidor d’Hisenda Josep Albert destaca la bona trajectòria econòmica que hem encetat en aquesta legislatura i assenyala que “caldrà continuar treballant amb esforç i dedicació per a seguir millorant la situació econòmica del consistori”.

 

Albaida, 17 d’abril de 2015.  L’Ajuntament d’Albaida va tancar l’exercici 2014 amb un superàvit de 572.000 euros, després d’haver fet front amb èxit a circumstàncies com el pagament de sentències judicials, el creixement de l’amortització dels préstecs bancaris, o la retenció d’aproximadament 600.000 euros de la Participació d’Ingressos de l’Estat per pagar a proveïdors.

 

A finals de 2011, es va realitzar una auditoria externa dels comptes de l’Ajuntament d’Albaida i de la societat pública Gestiona on es va acreditar l’existència d’un deute de 18,9 milions d’euros. Passada la legislatura, a data 31 de desembre de 2014, el deute ascendeix a 17,5 milions d’euros. Per tant, s’ha reduït el deute total de l’ajuntament 1,4 milions d’euros.

 

L’actual Equip de Govern de l’Ajuntament d’Albaida ha aconseguit reduir en quasi un 85% els 2,1 milions d’euros en sentències pendents de pagament, existents en 2010, i que ara són 352.000 euros. A més, la despesa de personal s’ha rebaixat en més de 50.000 euros al mes, tal i com vos vam informar a l’últim B.I.M.A. Per últim, altre aspecte al que s’ha tingut que fer front des de l’Equip de Govern són les condicions dels 4 préstecs municipals contractats pel govern del Partit Popular. Aquestdeute bancariha disminuït en 700.000 euros durant la legislatura, malgrat l’increment en l’amortització dels préstecs que hem tingut que assumir.

 

L’Alcalde i Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Albaida s’ha mostrat satisfet “pel resultat de la liquidació de l’exercici 2014 i també pel balanç de la gestió econòmica de la legislatura, on hem aconseguit reduir el deute de l’ajuntament. A més, afegeix “tenim clar que aquest es el camí que ha de seguir l’ajuntament per a eixir del forat en el que se’l vam trobar”.

La 1 tinent d’alcalde, Eva Tormo, vol manifestar “l’agraïment a la ciutadania d’Albaida, que en aquestos 4 anys ha assimilat i entès la mala gestió dels governants del Partit Popular, i ha mostrat una capacitat de sacrifici per a començar a traure el consistori endavant”. Afegeix Eva Tormo, “lamentem que el superàvit no es puga destinar a inversions que arriben als albaidins i albaidines, si no a pagar deute”, però destaca que “aquestos resultats posen de manifest la millora en els problemes que assolen aquesta casa, la de tots els albaidins i albaidines”.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Ayuntamiento. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s