L’Ajuntament d’Albaida executa la proposta de peatonalització de la Plaça de la Vila que va aprovar el Ple per unanimitat l’any 2003

El Ple Municipal d’Albaida va aprovar per unanimitat l’any 2003 aquesta proposta amb el recolzament del Partit Popular, PSPV-PSOE i el Bloc Nacionalista Valencià. A la sessió plenària celebrada el 27 de novembre de 2003, fa quasi 12 anys, el plenari de l’Ajuntament d’Albaida va aprovar per unanimitat la proposta relativa a la peatonalització de la Plaça de la Vila o del Pintor Segrelles.

A les eleccions del 2003, els 3 partits que mesos més tard conformaren el ple de l’Ajuntament d’Albaida: Partit Popular, PSPV-PSOE i BLOC Nacionalista Valencià (hui BLOC-COMPROMÍS), portaven en els seus respectius programes electorals la peatonalització de la Plaça de la Vila.

Aquest 2015, l’Ajuntament d’Albaida ha volgut portar a terme aquesta proposta. Esdevindrà possible degut a la subvenció derivada del Pla d’Actuacions Programades concedida per la Diputació de València, que permetrà l’acondicionament del paviment que es troba en mal estat a la Plaça de la Vila i a la Plaça Major, amb una quantia de 40.000 euros.

L’actuació està dirigida a senyalitzar oportunament l’accès a la Plaça de la Vila, on no es podrà aparcar en la franja horària compresa entre les 9 del matí i les 7 de la vesprada. A més a més, desprès de l’actuació duta a terme, també es limitarà l’aparcament en la façana del Palau dels Mila i Aragó. Amb tot açò, no es limita el trànsit rodat a la Plaça Major, sino que s’actua parcialment (les zones estan senyalitzades amb color roig al plànol que s’adjunta).

L’Alcalde d’Albaida, Josep A. Albert, i el Regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Josep Penadés, es van reunir la setmana passada amb els veïns del centre històric per a informar-los de la proposta, amb el compromís d’adequar, com a zones d’aparcament, els espais situats al projecte conegut com “Albaida Humida”.

En paraules de l’Alcalde de la ciutat d’Albaida, Josep A. Albert, “aquestes obres responen a la creació d’una àrea peatonal al centre històric de la nostra ciutat per preservar el nostre patrimoni. Precisament, l’Ajuntament d’Albaida ha demanat una nova ajuda de l’1% Cultural al Ministeri de Cultura per a finalitzar l’actuació al Palau dels Milà i Aragó. Amb la rehabilitació de la Torre de Llevant, tots els albaidins i albaidines ens congratularem de veure finalitzades les obres de l’edifici més emblemàtic de la nostra ciutat”.

Per últim, el Regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Josep Penadés, ha assenyalat que “aquesta actuació significa un pas per a potenciar Albaida a nivell turístic, creant una àrea peatonal que ajudarà a la protecció del centre històric de la ciutat”.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Ayuntamiento. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s