Resulta sorprenent llegir l’última nota de premsa del Partit Popular relativa al problema del vehicle de la Policia Local.

Sense llevar-li la raó en la seua denúncia de la precarietat en què es troba el servei de policia local de la nostra ciutat, que no compta amb cap vehicle mínimament decent per a realitzar les seues funcions de seguretat ciutadana, així com coincidint també en la crítica sobre la manifesta incompetència demostrada pel regidor del PSOE Vicente Ruiz per al càrrec de la delegació de policia, no és menys cert que no és precisament el Partit Popular el més idoni per a vessar aquest tipus de denúncies, irrogant-se l’estatus de defensor dels ciutadans, quan la seua actuació en els plens de l’Ajuntament, com a principal partit de l’oposició, demostra tot el contrari, caracteritzant-se per una inacció programada, calculada i conscient, així com per una oposició frontal a aquelles propostes tendents a corregir certs errors i desencerts de l’equip de govern presentades per l’altre partit a l’oposició, UCiD.

Aquesta actitud de passivitat del PP ha causat tant o més mal que els propis errors del “bipartit”. Sense anar més lluny, en el passat Ple del 29 de gener del 2015 l’equip de govern va aprovar en solitari l’annex d’inversions per a l’any 2015. Aquestes inversions es financen pràcticament en la seua totalitat a través dels diversos plans anuals de la Diputació de València (el principal, el PPOS: Pla Provincial d’Obres i Serveis), que subvencionen aquelles obres o serveis que l’Ajuntament respectiu sol·licita. En el cas d’Albaida s’ha demanat per a aquest any 2015, entre altres, una subvenció de 86.518,07 euros per a la rehabilitació de les antigues escoles de l’Aljorf, import que s’eleva, amb l’aportació de 6.500 euros de l’Ajuntament, a 93.018,07 euros per a la reforma d’un edifici que no presenta problemes estructurals i que en l’actualitat no compleix cap funció educativa, cultural ni social.

Per l’equip de govern no es va informar en cap moment als partits polítics en la oposició ni a la ciutadania de les característiques d’aquesta inversió, i únicament a preguntes del regidor d’UCiD, Joan Juan Perona, en aquest Ple de 29 de gener, l’alcalde va informar amb la boca xicoteta que l’obra que pretenen realitzar no és estrictament de rehabilitació, sinó d’ampliació de la planta baixa, construint una nau adossada a l’edifici per a ús exclusiu d’una associació musical, que necessita més espai per a assajar.

Amb aquestes noves dades, UCiD va qüestionar en el Ple la conveniència d’aquesta inversió, atés que sempre hem sigut de l’opinió que cal garantir els serveis i actuacions bàsiques, el més necessari per a l’interès general. I una inversió d’aquest tipus ens sembla una absoluta presa de pel, amb tints clarament clientelistes. I que ningú manipule les nostres paraules: contràriament al libel difós per alguns partit polítics, UCiD no està, ni mai ha estat, en contra de cap associació ni col·lectiu, i les recolzarà sempre que siga possible; ací no es tracta d’anar a favor o en contra de ningú, sinó de prioritzar accions amb els escassos recursos amb què comptem. Amb aquests 93.000 euros s’haguera pogut reparar el paviment d’uns quants carrers de barris tan oblidats com puguen ser els “Mosquitos” o el “Romeral”, i fins i tot el propi carrer Nou, i haver destinat una part per a l’adquisició d’un cotxe per a la Policia Local, o qualsevol altra actuació més necessària i urgent per a tot el poble.

Si el Partit Popular haguera tingut realment voluntat de corregir aquest error estava a la seua mà haver proposat en el Ple, després d’haver sentit les raons d’UCiD per a no recolzar aquesta inversió, el canvi de destí d’aquests diners per a altres inversions més necessàries. UCiD l’haguera recolzat sense fissures. I amb el vot majoritari de l’oposició s’haguera aconseguit el canvi de destí d’aquests fons.

El que no pot fer el PP és criticar allò que està a la seua mà corregir, amb el suport puntual d’UCiD. Perquè és hipòcrita i demostra quina és la seua estratègia: prefereixen permetre els errors dels seus adversaris per a traure’ls rèdit electoral, particular, abans que proposar solucions que beneficien a l’interès general, encara que no es puguen apuntar el tanto.

I UCiD, amb un sol regidor, no pot fer més del que ja ha fet durant tota la legislatura, portant pràcticament en solitari el pes de l’oposició, i veient com les seues propostes correctives eren tombades l’una darrere de l’altra tant per l’equip de govern com pel Partit Popular. Recordem per exemple que UCiD va votar en contra de la implantació del fitxatge dels funcionaris pel cost de gestió i manteniment que això suposa a l’Ajuntament: més de 400 euros mensuals, amb els quals es podria estar finançant, per exemple, les quotes d’un cotxe nou per a la policia. Tant el PSOE, com el BLOC i el PP van votar a favor de la seua implantació i es van riure de la proposta alternativa d’UCID per a garantir el compliment de l’horari pels  funcionaris, que no era una altra que la de que l’alcalde començara el seu horari laboral a les 8:30 del matí i no a les 10:30, com és el seu costum. UCiD no pretenia que l’alcalde fera  de porter (com van assenyalar “graciosament” la portaveu socialista, Eva Tormo, i el propi alcalde), tan sols que actuara amb la diligència i el rigor de qualsevol cap de personal. Per això cobra un sou públic.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Politica. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s