“PATRIOTES” ALBAIDINS

Article d´Opinió de Joan Juan Perona. 

El passat 20 de gener apareixia una publicació en premsa que aparentment constituïa una bona notícia per als habitants de la Vall d’Albaida. La notícia feia referència a la disminució de la taxa de desocupació en la veïna localitat d’Ontinyent, a causa de les polítiques encertades que el consistori d’aqueixa ciutat ha implantat per a revitalitzar el seu teixit industrial, comercial i la seua economia, donant facilitats a les empreses i comerços a través d’un ambiciós Pla de Reactivació Econòmica (“Reactiva Ontinyent”) que inclou microcrèdits per a nous comerços, subvencions per a lloguer de locals i naus industrials, accés a finançament a baix interès per a projectes empresarials i tecnològics, Viver d’Empreses, Viver de Comerços, banc de locals comercials i naus industrials, etc.
(http://www.ontinyent.es/…/INVERTIR%20A%20ONTINYENT%20TE%20A…).

I dic aparentment perquè sorprèn, als veïns d’Albaida, comprovar que una de les empreses que s’han acollit a aquestes ajudes del municipi ontinyentí i ha decidit instal•lar-se allí és l’empresa Cotoblau S.A., de Càndid Penalba Peiró, regidor de l’Ajuntament d’Albaida responsable de les àrees d’Economia i Promoció Econòmica, Comerç, Polígons Industrials, Vivers d’Empreses i Desenvolupament. Local.

Que un empresari d’Albaida instal•lara la seua indústria en un altre municipi perquè obtinguera majors avantatges fiscals o altres classes d’ajudes, o bé facilitats a l’hora de disposar de naus industrials adequades a les seues necessitats i a bon preu en polígons industrials desenrotllats, em doldria com a veí i regidor (a l’oposició) d’Albaida, encara que podria entendre-ho, perquè les empreses han de ser rendibles i no són ONG’S, però que el regidor de la meua ciutat responsable de remoure tots els obstacles i impediments perquè açò no succeïsca, el regidor que es va comprometre en el seu programa electoral a crear treball i riquesa industrial a Albaida mitjançant polítiques com les d’Ontinyent que ací no s’han complit (http://www.blocalbaida.com/pro/PROGRAMA_2011.pdf) i que, a més, ara siga el primer a abandonar el vaixell, com les rates en els naufragis, em dol, com a veí i com a regidor.

Quins arguments, quin exemple, pot donar l’Ajuntament d’Albaida i el regidor responsable de l’àrea dIndustrialyzer als nous emprenedors, a empreses que pogueren plantejar-se instal•lar les seues indústries en la Vall perquè invertisquen en la nostra ciutat, a Albaida, si el propi regidor d’Economia i Promoció Econòmica és el primer que té les seues empreses en altres localitats?.

Encara que ja res ens estranya, tenint un alcalde que ens demana sacrificis tributaris als veïns d’Albaida quan ell resideix, i paga els seus impostos, en una altra localitat, Alcoi, que fins i tot pertany a una altra província.

Evoque ara el discurs d’investidura de l’alcalde l’any 2011, manifestant el seu patriotisme a ultrança («Em considere un patriota. Sí, no em fa por aquesta paraula. Un patriota de la meua terra i del meu País Valencià. I primer que res, d’Albaida, “nostra pàtria Albaida”»)… i em provoca decepció, vergonya aliena i dolor. Aquest és l’ideari del BLOC? Aquest és el seu programa? El patriotisme cec i irracional, el nacionalisme, excloent per definició, vinga d’on vinga, i ja siga centralista o perifèric, és sempre el mateix, li poses la cara que li poses, perquè al final es redueix a la definició de George Bernard Shaw sobre el patriotisme nacionalista: «Patriotisme és creure que el teu país és superior a tots els altres perquè tu vas nàixer allí.»

Això que molts ja sabem s’agreuja amb una altra característica d’aquests “senyors” del BLOC albaidí: la hipocresia. Perquè el vertader amor per la pàtria, pel poble que t’ha vist nàixer i pels teus conciutadans, es demostra dia a dia amb fets, no amb paraules.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Economia, opinión. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s