Albaida atura l’exagerada pujada de l’impost sobre béns immobles.

L´Equip de Govern de l’Ajuntament d’Albaida aconsegueix rebaixar els valors cadastrals un 22% i sol·luciona la problemàtica existent als Polígons Industrials i Zones Residencials no desenvolupades.


Albaida 17 desembre de 2014. L’any 2008, la Gerència Regional del Cadastre, a petició del Partit Popular, que aleshores ostentava el govern de la ciutat, va realitzar a Albaida una revisió dels valors cadastrals dels immobles, el que suposà una pujada ostensible de la contribució. Aquesta proposta, que s’emmarcà dintre de les mesures tributàries preses per l’anterior govern del PP, com va ser també la creació de la taxa del clavegueram al municipi, va propiciar que l’impost sobre béns immobles pujara any rere any fins el 2018. Així, l’any 2009 l’Ajuntament d’Albaida va recaptar 1,29 milions d’euros per la contribució i este import va anar creixent fins als 1,97 milions que l’Ajuntament va a recaptar aquest any 2014. L’evolució prevista amb eixa revisió cadastral, ens donava una recaptació estimada al 2018 d’aproximadament el doble que la de l’any 2009, que és quan va començar a tindre efecte aquesta revisió.
L’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Albaida sempre ha sigut conscient que l’evolució de la contribució no podia seguir així fins l’any 2018, ja que el cost econòmic per a la ciutadania és molt elevat, més tenint en compte la situació econòmica actual. Així, a finals de 2011, aquest Equip de Govern ja va rebaixar el tipus de gravamen del 0,90% al 0,83%, per a amortir la pujada del I.B.I que venia produïnt-se des del 2009. Per això, a hores d’ara, i desprès de diverses reunions mantingudes amb la Gerència Regional del Cadastre, l’Ajuntament d’Albaida s’ha acollit, per iniciativa pròpia, a allò previst a l’article 32.2 de la Llei del Cadastre Immobiliari, que preveu l’aplicació de coeficients d’actualització dels valors cadastrals, fet que ha suposat una rebaixa del 22% en els valors cadastrals dels béns immobles urbans de la ciutat.
Com a resultat d’esta baixada dels valors cadastrals, hem aconseguit aturar la pujada de la contribució prevista per als anys 2015, 2016, 2017 i 2018, fet que produirà un estalvi important en les butxaques de les famílies albaidines.
A més a més, l’Equip de Govern també va proposar a la Gerència Regional del Cadastre sol·lucionar la problemàtica existent als Polígons Industrials i Zones Residencials que, malgrat tindre un Pla de Desenvolupament Urbanístic, aquest no s’ha executat. D’aquesta manera, la Gerència Regional del Cadastre ha realitzat una ponència parcial dels valors cadastrals de les parcel·les de cadascuna d’aquestes zones: el Polígons Industrial El Ferrocarril; el Polígon Industrial El Sandón; el Polígon Industrial Ampliació del Laberint; el Polígon Industrial Ampliació Pla del Conde; la Zona Residencial del Rafalet i la Zona Residencial La Senyoria.
En paraules del Regidor d’Urbanisme, Josep Penadés, “aquesta revisió dels valors cadastrals suposarà, que els propietaris de les parcel·les d’aquestos Polígons Industrials i Zones Residencials, veuran reduïda la quantia del seu rebut de la contribució donat que el valor cadastral serà prou inferior al que estava vigent fins ara”.
Per últim, tal i com ha destacat l’Alcalde i Regidor d’Hisenda, Josep Albert, “l’Ajuntament d’Albaida és sensible a les necessitats dels albaidins i de les albaidines. Els ciutadans venen patint, durant els últims anys, els retalls i l’increment d’impostos per part de la Generalitat Valenciana i del Govern Central. L’Equip de Govern és conscient que la pressió fiscal a Albaida és molt elevada, sobretot tenint en compte l’increment desmesurat que es va produir l’any 2009 amb la nova revisió cadastral dels béns immobles i la imposició de la taxa del clavegueram impulsades per l’anterior govern municipal del Partit Popular. L’objectiu del PP era recaptar més diners per a cobrir el forat econòmic que ells mateix havien generat. Per tant, des de l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Albaida pensem que, tot i les dificultats econòmiques per les que travessa el consistori, aquesta rebaixa fiscal permetrà als veïns afrontar d’una millor forma la difícil situació econòmica que ens afecta. I tot i que sabem que no és la baixada que tots desitjaríem, està clar que la contribució deixarà de pujar els pròxims anys a Albaida”.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Ayuntamiento. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s