“L’Aranya i el fester” referma el vincle música i festa.

El 8è disc de la Unió Musical d’Albaida l’Aranya arriba a les 800 còpies.

 

Des que es va presentar el disc “L’Aranya i el fester”, aquest no ha parat de vendre’s i augmentar les seues còpies. Es pot adquirir a les tendes musicals d’ “Albaida Musical” i “Tempo Instruments” a Ontinyent al preu de 10 euros. A més, tot aquell que estiga interessat es pot posar en contacte amb qualsevol membre o soci de la societat musical i demanar-li pel disc “L’Aranya i el fester”.

 

Un disc, que com ja es va explicar en la seua presentació, va més enllà de la potenciació de la música festera. En aquest cas, que l’Aranya haja donat opció a les filaesi comprarses on hi té bona relació per què hi participen de la realització d’aquest disc és també una reivindicació per què les associacions festeres, i en aquest cas dels moros i cristians, dignifiquen també la figura important de les societats musicals en la cultura de les nostres tradicions, i per tant, del nostre país.

 

I també, cal fer recordar als músics la importància d’aquesta reivindicació i de com les societats musicals formen part d’un pilar fonamental en la nostra cultura i que moltes vegades es queda difuminat o, fins i tot, s’oblida.

 

Tot allò que es pot trobar a l’interior del disc són peces de grans compositors de la música festera com Ramon Garcia, Mario Roig , Saül Gómez o Miguel Angel Sarrió. També hi té cabuda composicions de mestres com Esteve Pastor i la seua marxa mora “Ja baixa l’Aranya”, un himne per a la societat musical i del que sempre interpreten en qualsevol festa d’aquesta índole. D’entre les peces es troben filaes d’Albaida (Cordoveses i Cabiles), Ontinyent (Arquers i Contrabandistes), Alcoi (Realistes), Muro (Tariks), Cocentaina (Maseros), Camp de Mirra (Almirrans) i Villena (Almoràvides), i que han contribuït a la realització d’aquest disc que no pot faltar en qualsevol biblioteca musical dels amants dels moros i cristians.

 

La Unió Musical d’Albaida l’Aranya, continuant amb el seu compromís, prepara per a l’any 2015 la segona edició del concurs de composició de pasdobles Fernando Tormo Ibáñez, que ja des de la seua creació es va posar en fonament la importància d’aquest concurs per a la difusió de l’estil de pasdoble del compositor albaidí i de l’Aranya.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Cultura, Sociedad. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s