AFA ALBAIDA DEMANA SOLIDARITAT AMB L´ALZHEIMER.

EL 19 DE SETEMBRE LES 34 ASSOCIACIONS DE FAMILIARS DE PERSONES AMB ALZHEIMER DE LA COMUNITAT VALENCIANA REALITZARAN UNA SOLTADA DE GLOBUS VERD PER A COMMEMORAR EL DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER.

 

Albaida, 19 de setembre de 2014. Dilluns, 22 de setembre l’Associació AFA ALBAIDA commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer i per a això ha programat les activitats següents:

– LECTURA DEL MANIFEST I SOLTADA DE GLOBUS

– XERRADA: LA UNITAT DE RESPIR FAMILIAR COM A SERVEI ESPECIALITZAT EN LA MALALTIA D’ALZHEIMER

– TAULA INFORMATIVA I PETITORIA AL MERCAT MUNICIPAL D’ALBAIDA

– CONTACONTES: MAMA, DE QUÉ COLOR SON LOS BESOS?

– EUCARISTIA

– ACTUACIÓ DE LA RONDALLA DE LA SAFOR

– BERENAR SOLIDARI

– INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ D’ARTETERAPIA

A més s’ha organitzat a nivell autonòmic una Soltada de globus verd que simbolitza la unió de totes les AFAS, així com l’esperança que totes les reivindicacions siguen escoltades.

AFA ALBAIDA realitzarà la soltada de globus en la Plaça de l’Ajuntament d’Albaida, a les 12:00 hores, junt amb usuaris, familiars, professionals i representants de la corporació municipal. Durant l’acte es farà lectura pública del Manifest de la Federació, que baix el títol “Solidaris amb l’Alzheimer”, demana a la població que prenga consciència, compartisca el coneixement, es solidaritze, s’implique i es comprometa amb una malaltia, que cal recordar, no sols s’enceba amb el pacient sinó també amb tot el seu entorn familiar.

L’objectiu per a AFA ALBAIDA és avançar cap a la consecució de nous marcs que permeten la millora de les condicions de qualitat de vida de tots els que hui conviuen amb l’Alzheimer. Consideren que cal dirigir eixa complicitat i compromís cap a la persona, visibilitzar de manera conjunta el problema, parlar de manera natural sobre la malaltia sense connotacions negatives i eliminar les estigmatitzacions, recolzar la investigació, exigir a l’Administració que vetle per la qualitat de vida d’aquestes persones i exigir centres de salut adequats per al tractament. Des de AFA ALBAIDA consideren imprescindible que seguisca considerant-se l’Alzheimer com una autèntica prioritat sociosanitària, que es pose en marxa una nova política d’Estat referent a la malaltia.

En la Comunitat Valenciana s’estima que 121.527 persones, el 2,4% de la població, pateixen la malaltia d’Alzheimer. En concret, i segons els últims estudis, 7% de les persones majors de 65 anys, i el 50% dels majors de 85 anys, són candidats a patir directament algun tipus de demència a què caldria sumar els casos registrats en “malalts joves” cada dia més freqüents.

En total, segons estimacions de la Federació Valenciana de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA), la malaltia afecta, si es té en compte a les famílies, a 486.108 valencians, és a dir, al 10% de la població amb un cost anual de 31.890€ per malalt.

 

Javier Santamaria Mora, President AFMAVA Albaida ha declarat que:

” Tant si som familiars d’una persona amb Alzheimer, com si no ho som, el que resulta important i necessari és mostrar el nostre recoltzament cap a aquells cuidadors que durant les vint-i-quatre hores del dia i els tres-cents seixant-cinc dies a l’any no descansen de la cura i protección del seu familiar afectat per la malaltia. És per això que hem de sentir-nos solidaris amb l’Alzheimer i participar en les activitats programades per conmemorar el Dia Mundial d’aquesta crua malaltia”

 

 

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Sociedad. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s