Albaida concedeix un lloguer social en un dels habitatges del barri del Pilar

L’Ajuntament d’Albaida ha cedit en règim de lloguer social un dels dos habitatges de què disposa per a aquesta opció des que el mes de juliol passat l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat va autoritzar el consistori a dedicar-los a l’acollida de famílies en risc d’exclusió a través d’una concessió administtativa per a titularitat social. Es tracta d’un dels sis habitatges del barri del Pilar construïts als anys 1960 pendents de regularització, quatre dels quals no disposaven d’escriptura de propietat, i els altres dos es trobaven buits i sense propietaris. Són aquests dos els que es destinaran a habitatge social.

El mes de juliol passat, la regidora pel PSPV-PSOE i tinent-batle Eva Tormo es va reunir amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, Inmaculada García, amb la qual va acordar aquesta decisió. També en aquella reunió va tractar la problemàtica dels habitatges de protecció oficial ‘Camps de Betilla’ construïts pel llavors Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA). Dels setanta-dos construïts, n’hi ha seixanta-sis per vendre i abandonats, situació que havia provocat sensació d’inseguretat entre el veïnat. El batle de la ciutat, Josep Albert, havia demanat a l’IVVSA que permetera un canvi en les condicions d’accés als habitatges de manera que es pugueren arrendar, sense ser necessari adquirir-los. La proposta, que va rebre el suport també del PSOE i d’EU, no va prosperar per l’oposició del PP a les Corts quan Compromís hi va presentar una proposició no de llei perquè es destinaren a famílies necessitades.

Tormo va informar després de la reunió que la Generalitat havia acceptat la solució plantejada pel consistori de dedicar els habitatges a lloguer amb opció a compra, ‘en unes condicions avantatjoses que s’acabaran de concretar en uns mesos’. La regidora reprendrà ara les reunions amb l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat per a acabar de concretar aquesta solució.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Sociedad. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s