ALBAIDA ES PREPARA PER A LES SEUES FESTES AMB UN GRAN PREÀMBUL.

Albaida, 10 de setembre de 2014. La Ciutat d’Albaida ja es prepara, un any més, per gaudir de les celebracions més importants del seu calendari festiu que van del 29 de setembre fins a l’11 d’octubre. Tot i això, moltes i variades activitats festives emmarcades dins de les Festes Patronals, en honor a la Mare de Déu del Remei, i de Moros i Cristians, tindran lloc a partir d´este diumenge dia 14 de setembre com a preludi de la Festa Major.

El primer dels actes de les festes Patronals i de Moros i Cristians és la Presentació del Llibre – Programa de les festes, que tindrà lloc el diumenge 14 de setembre a les 19.30h al Saló de Plens de l’Excm. Ajuntament d’Albaida.

La Comissió de Festes “Verge del Remei” 2014 ha apostat per una ambiciosa i completa programació festiva, que presentaran al públic el diumenge i que s’ha recollit al llibre de les festes, acompanyada pels diferents articles i fotografies. A més finalment podrem conèixer el Cartell guanyador que representarà les festes per al 2014, signat per Alicia Mancheño i Maria Segrelles baix el títol “Sentiment i Tradició d´Albaida”.

Com és costum a Albaida, la Comissió de Festes, formada pels festers i les dames, s’encarregaran a partir del dilluns 15 de setembre de repartir el llibre per cada casa de la ciutat que l’haja reservat. A més, també es podrà adquirir als punts de venda habituals fixats per a la seua distribució.

Les dames i els festers han volgut dedicar un dia sencer als xiquets, és per això que el diumenge 21 de setembre es celebrarà una macro festa infantil des de les 11 del matí fins ben entrada la vesprada a la Plaça Major, on els més menuts podran gaudir amb tot tipus d´atraccions; inflables, un circuit de cars i fins i tot podran passejar-se amb el tren que els transportarà pel Carrer Nou.

El cap de setmana del 26, 27 i 28 de setembre s’enceten uns dies replets d’actes previs als dies més importants de la festa albaidina.

Comencem amb el divendres 26 de setembre. A les 20.00h s´inaugurarà el Mercat Medieval amb atraccions, animació, mostra d´artesania i danses tribals. Estarà instal·lat a la Plaça Major i podrem visitar-lo fins el diumenge.

Per la nit tornarem a disfrutar dels anys 80 gràcies a un concert de música en el que es donaran cita grups com La Frontera, La Guardia, Los Rebeldes i Danza Invisible. També podrem ballar amb altres grups locals així com amb una banda que tocarà temes de El Último de la Fila. El concert que tindrà un preu de 18€ venda anticipada i 22€ en taquilla, s´ubicarà al Polígon Industrial Pla del Conde i l´hora d´obertura de portes serà a partir de les 20.30h.

Caldrà deixar forces per al dissabte 27 de setembre, ja que a les 10 del matí ens donarem cita a la Plaça Major amb la XXXIX edició del ja emblemàtic Concurs de pintura infantil i juvenil “Francisco Ridaura”.

A les 14:00h Galbis prepararà una Paella Gegant per a 1.500 persones cuinant amb ingredients de les carnisseries albaidines. Serà a l´Avinguda de la Fira i tan sols caldrà col·laborar amb 1€ que serà donat a Cáritas Diocesana.

A les20.30h ens traslladarem als Jardins del Palau on podrem assistir a l´obra de teatre “Troglodites per sempre”, una comèdia a càrrec del grup “Escudella Somnis”. Els actes continuaran per la nit amb la Festa 40 Principales en l´avinguda de la Fira a partir de les 22:30h.

La Comissió de Festes despertarà el diumenge 28 de setembre a les 10:00h jugant una partida de pilota valenciana al carrer Major. En finalitzar els festers la seua partida, els tocarà el torn als jugadors professionals.

Quan siguen les 20:00 hores del diumenge 28 de setembre, amb la Plaça Major de gom a gom i els gegants i cabets als peus del Palau Marquesal d’Albaida, la Regina Major de les festes del 2014, Paula Pla Pons, pronunciarà el Pregó que enceta les festes grans. Des del balcó de l’Ajuntament i acompanyada per l’Alcalde, Josep Antoni Albert i Quilis, el Regidor de Festes, Vicent Ruiz Bataller, la Regina Infantil de les festes, Ana Soler García, el President de la Comissió de Festes, Francisco Calatayud Tormo, i el Rector de la Parròquia d’Albaida, Juan José López Pacheco, Paula proclamarà l’inici de les festes i convidarà a tota la població a gaudir d´elles.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Sociedad. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s