La Generalitat afirma que l’estació d’Albaida serà la més important de la línia Xàtiva-Alcoi a la comarca

Nou baixador del tren d'Albaida

La consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va inaugurar divendres el nou baixador d’Albaida, cita que va aprofitar per atribuir a esta infraestructura ser el punt central de la línia Xàtiva-Alcoi dins de la comarca de la Vall d’Albaida. Així la consellera va atribuir al baixador d’Albaida un caràcter “comarcal” pel fet de que tinga un espai per a aturada d’autobusos, la qual cosa li dóna un caracter intermodal. Així assegurava que “podrà donar servei als més de 90.000 habitants dels 34 municipis que conformen la Vall d’Albaida“, obviant que a la comarca existeixen un total de 7 estacions i baixadors, incloent la capital comarcal, Ontinyent, o altres d’importants i amb l’estació dins del nucli urbà com Benigànim.

Bonig també va atribuir el mèrit del manteniment de la línia a la Generalitat assegurant que “malgrat les restriccions pressupostàries, la Generalitat ha fet un gran esforç”, i a més ha recordat “l’obstinació de la Conselleria per a aconseguir el manteniment d’esta línia davant el Ministeri de Foment“.

La construcció del nou baixador d’Albaida ha provocat les crítiques del PSPV de la localitat, afirmant que es tracta de “l’últim capritx” de l’últim alcalde del PP, Juan José Beneyto. Per la seua banda el partit independent UCiD ha proposat que en el pròxim ple s’acorde “blindar” els edificis que componen l’antiga estació de tren que amb el nou baixador entrarà en desús. A més també es demana protegir els quatre ponts de pedra, cinc de ferro i tres amb funció de aqüeducte i senda construïts en el terme municipal, “front a futurs atacs especulatius i per evitar el perill d’enderroc per la falta de conservació i manteniment d’aquests edificis i ponts, així com pel progressiu i programat abandonament de la línia fèrria per part de la Generalitat”.

Anuncios

Acerca de Albaida

Noticias, actualidad, eventos, el dia a dia, hacer amigos, Albaida un paradis entre montanyes
Galería | Esta entrada fue publicada en Sociedad. Guarda el enlace permanente.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s